Шоколадная плитка Шоколадная плитка

Використання шоколаду для приготування напоїв для дітей

Коктейлі та смузі давно популярні серед дорослих і малюків. Шоколадні напої містять антиоксиданти та магній. Вони здатні позитивно впливати на організм.Image

Як вибрати шоколад

Десерт у помірних кількостях корисний для малюків. Він містить теобромін, що підвищує настрій і рівень енергії. Також необхідно враховувати, що какао, яким збагачена шоколадка Sport, містить антиоксиданти, що підтримують імунітет. Зверніть увагу на склад продукту. Він має містити какао-масло, какао-порошок і підсолоджувач (мед, сироп або цукор). Для приготування напою підходять ласощі без добавок. Використовуйте якісний десерт із мінімальною кількістю цукру. Так напій вийде менш солодким і калорійним.

Горячий шоколад

Подаруйте малюкові тепло і насолоду в холодні дні. Гарячий десерт можна приготувати з натуральних продуктів. Для цього знадобиться:

  1. 500 мл молока;
  2. 100 г темного шоколаду (із вмістом какао понад 70%);
  3. 1-2 ст. л. цукру або меду;
  4. 1 ст. л. какао-порошка;
  5. ванілін або кориця;
  6. збиті вершки для прикраси.

У каструлі з товстим дном на середньому вогні нагрійте молоко, не доводячи до кипіння. Воно не має сильно вирувати. Розламайте шоколад і додайте в молоко. Помішуючи, дочекайтеся повного розчинення десерту. Маса має бути однорідною та гладкою. Додайте какао-порошок і цукор. Продовжуйте помішувати, поки інгредієнти не об’єднаються. Зменшіть вогонь, якщо маса занадто сильно кипить. Для надання напою нового смаку використовуйте ваніль, корицю, мелений мускатний горіх, імбир або м’ятний екстракт. Спеції додадуть гарячому шоколаду зігрівального ефекту та приємного аромату. Готовий напій подавайте одразу, розливши по кухлях. Для прикраси підійдуть цукрові намистини, тертий шоколад, вафельна крихта, горіхи або імбирний пряник.

Шоколадний смузі

Отличный вариант для завтрака или перекуса, сочетающий пользу фруктов с приятным вкусом какао. Для приготовления используйте бананы, ягоды, йогурт и шоколад. Он зарядит энергией, а также обеспечит ребенка витаминами и клетчаткой. В смузи можно добавить орехи (миндаль, кешью, пекан), семена льна, кунжут. Так увеличивается содержание полезных жиров и белков.

Шоколадне молоко

Популярний напій урізноманітнює дитяче меню. У молоко можна додавати різні топінги для отримання нових смаків. Використовуйте горіхову олію для більш насиченого аромату та поживності. Подавайте молоко як у холодному, так і в гарячому вигляді. Шоколадні напої – чудове частування, яке можна приготувати разом із дітьми. Це гарний привід провести час весело та цікаво. Для приготування напоїв обирайте якісний шоколад, який доступний до замовлення в маркеті важливих штук. Доповніть напій зефіром, маршмеллоу, шоколадними тістечками, пряним печивом, чурросом або солоними кренделями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.