Плитка шоколада Плитка шоколада

Швейцарський шоколад: причини світового успіху

Кондитерський дух швейцарських шоколатьє приніс їхньому продукту світову популярність. Завойовану одного разу репутацію необхідно постійно підтримувати. Виробники Швейцарії приділяють особливу увагу якості інгредієнтів і дотриманню технології. У кожного бренду свої професійні секрети приготування шоколаду, що дає змогу досягати унікального смаку. Швейцарський шоколад – вишукані ласощі, частування для святкового столу, презентабельний подарунок для будь-якого випадку і одержувача. Якщо порівнювати вартість шоколадних виробів інших брендів і ціни на шоколад Lindt на сайті Маудау, різниця незначна. Хоча задоволення від швейцарських шоколадних цукерок і плиток варте того, щоб трохи переплатити. Найбільші виробники – Cailler, Lindt & Sprüngli та Frey.

Швейцарський шоколад: причини світового успіху

Шлях до визнання

Швейцарці пишаються своїм шоколадом і висловлюють любов франками. Щороку середньостатистичний швейцарець з’їдає близько 11,8 кг шоколадних виробів. Швейцарські виробники завоювали репутацію найкращих шоколатьє завдяки винаходам, які допомогли поліпшити смак та інші органолептичні властивості шоколадних продуктів. Ф. Л. Кайллер – засновник першого і найстарішого з існуючих брендів Cailler – зробив шоколад твердим, що дало змогу виготовляти плитки. Інший відомий шоколатьє Ф. Сушар – засновник бренду Chokolatuchard, який унаслідок злиттів і продажів 2016 року став власністю компанії Carambar & Co – розробив меланжер. Це спеціальний міксер, завдяки якому структура готового продукту стала однорідною і гладкою. Сушар першим став виробляти шоколад за кордоном, зокрема в Німеччині, де заснував бренд Milka. Шоколатьє Д. Пітер після знайомства із засновником бренду Nestle А. Нестле створює молочний шоколад, додавши в шоколадну масу згущене молоко. Р. Ліндт – засновник однойменного шоколадного бренду, розробив машину для конширування, завдяки якій з’явився шоколад, що тане в роті.

Причини популярності швейцарського шоколаду

Перші фабрики відкрилися наприкінці XVII століття. Автоматизація процесів у XX столітті призвела до здешевлення продукції, що дало змогу людям із різним рівнем доходу насолоджуватися вишуканим смаком ласощів. Замовте плитку на Маудау, щоб переконатися в перевазі швейцарських шоколадних брендів. Причини їхньої популярності:

  1. новаторські розробки та рецепти;
  2. ідеальний молочний шоколад з альпійським молоком;
  3. постійне вдосконалення рецептури і технології.

Швейцарські продукти славляться якістю. На думку швейцарських шоколатьє, ідеальний продукт тане в роті, не залишаючи відчуття частинок на язиці. Тонкий, ніжний смак без післясмаку варіюється залежно від бренду і сорту. Сміливі експерименти, професіоналізм, заповзятливість і перфекціонізм забезпечили шоколаду, зробленому в Швейцарії, грандіозний світовий успіх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.